{ "type": "identify", "data": { "id":"None", "user": { "email": "d41d8cd98f00b204e9800998ecf8427e", "signupDate": "", "gender": "", "permission": "no" } } }
{ "type": "pageViewed", "data": "" }
{ "type": "gtmStart" }
Rahatlık uzmanımızla görüşme fırsatı
Rahatlık uzmanımızla görüşme fırsatı
Rahatlık uzmanımızla görüşme fırsatı
Mart Ayına Özel ÜCRETSİZ Kargo Fırsatı!
650 Satış Noktamızla Sizi Rahatlıkla Buluşturuyoruz
Kulaklık ile başını geriye doğru yaslamış bir kadın

Derin Uykular İçin Uyku Müziklerinin Yardımı

Mışıl mışıl uyumanın hayalini mi kuruyorsunuz? Uykunuz sürekli olarak bölünüyor mu? O halde size müzik yardım edecek. Evet, yanlış duymadınız. Uyku müziği sayesinde siz de bundan böyle derin uykulara daha rahat bir şekilde dalacaksınız.


Uykuya geçmeden önce dinlenecek müzik nasıl seçilir? Ses seviyesi nasıl olmalıdır? Kulaklıkla uyumak kulağa zarar verir mi? Tüm bu soruların yanıtlarını içeriğimizden öğrenebilirsiniz. Başlıyoruz!

Uyku Müziği Nasıl Olmalı?

Kulaklık takıp uzanmış bir adam

Uyku müziği sakinleştirici ve kişiyi tamamen rahatlatan bir etki yapmalıdır. Yavaş tempoya sahip olmalı, mümkünse vokalsiz, armonisi basit bir şarkı dinlenmelidir. Hangi ses uyku getirir denince de akla ilk su sesi ve hayvan sesleri gelecektir. Çünkü bu tür seslerin bilinçaltımızda rahatlatıcı bir tesiri bulunur.


Uyku müziğinin nasıl olması gerektiğinden söz ettik. Şu ayrıntıyı da eklemeden geçmek istemiyoruz; uykuda müzik dinlerken ses düzeyine dikkat etmekte yarar var. Son seste çalan bir müzik, uyku kalitesini olumsuz anlamda etkileyecektir. Hatta kulak sağlığını da tehlikeye atacaktır. Uykuda mümkün olduğunca sakin müzikler dinleyin ve sesini fazla açmayın. Hatta kulaklık yerine bir hoparlör aracılığı ile dinlemeniz önerilir.

Uyurken Müzik Dinlemek Faydalı mı?

Kulaklık ile yan yatmış bir kadın

Uyurken müzik dinlemek elbette ki faydalıdır. Bu şekilde uyku kalitenizi artırabilir, gevşeyerek uykuya daha rahat dalabilirsiniz. Ayrıca doğrudan serotonin seviyesini de artırmış olursunuz. Haydi tüm ayrıntıları beraber inceleyelim ve uyurken müzik dinlemenin yararlarını görelim!


1. Uyurken Müzik Dinlemek Uyku Kalitesini Artırır

Kişi, dinlerken kendini rahat hissettiği şarkılardan bir liste yaparak uyku saatinde bu listeyi açarsa uyku kalitesi de artmaya başlayacaktır. Dinlendirici bir müzik dinlemek herkese iyi gelir.


Yatmadan hemen öncesinde müzik dinleyen biriyseniz yani bunu bir rutin haline getirdiyseniz bedeniniz de bahsi geçen rutine zaman içerisinde alışır. Böylelikle müzik dinleyerek uykuya dalmak da kolay hale gelmeye başlar.


Beyninizi bu konuda şartlamaya başlamanızı tavsiye ediyoruz. Farkı siz de en kısa süre içerisinde görmeye başlayacaksınız. Dilediğiniz an uykuya dalmanın keyfini ve konforunu yaşamanızı çok isteriz!


2. Vücudun Serotonin Seviyesi Artar

Çok sevdiğiniz bir müzisyenin şarkılarını dinlediğinizde kendinizi huzurlu hissedersiniz. Bu da doğal olarak beyindeki serotonin hormonu üretiminin artmasını sağlayacaktır. Mutlu bir uykunun en iyi yolu müzik dinlemektir diyebilir miyiz o halde? Kesinlikle diyebiliriz. Ancak modunuzu düşüren şarkıları dinlemekten kaçınmanızı öneririz. Bu durumda ne yazık ki uykuya geç dalarsınız hatta o gece hiç uyuyamayabilirsiniz.


3. Stresi Azaltır

Çok stresli bir yapınız mı var? Sorun değil, müzik ve ritim daima sizinle. Uyurken müzik dinleyen bir kişi günden güne daha az stresli biri haline gelecektir. Çünkü ruhen de bedenen de gevşeyecektir. Uyku getiren müzikler iyi ki var dediğinizi duyar gibiyiz!


Yavaş ritme sahip düşük tempoda bir şarkı açarak siz de sakinleştirici etkiyi deneyimleyebilirsiniz. Göreceksiniz, o stresli ruh halinden eser dahi kalmayacak. Kendinizi hiç olmadığınız kadar rahat hissedecek, çevrenize gülücükler saçmaya başlayacaksınız.


4. Konsantrasyon Seviyesini Artırır

Uyurken rahatlatıcı, tamamen sakinleştirici müzik dinleyen insanların büyük bir kısmının gündüz çalışırken daha verimli olduğu bilinir. Bu durumda gece müzik dinlemenin konsantrasyonu artırdığını söylemek de mümkün hale gelecektir.


Burada sıraladığımız bütün yararlar uyku kalitesini yükseltmek ve kişinin sabahları daha zinde uyanmasını sağlamak gibi sayısız opsiyon sunar. Tabii herkesin müzik zevkleri ve uyku alışkanlıkları birbirinden farklıdır. O nedenle herkes yarar görecektir diyemeyiz. Denemeden de bilemeyiz diye düşünüyoruz.


Ayrıca dinlediğiniz müziğin 60-80 BPM hızında olmasına dikkat edin. Bu tür müzikler daha uyku dostu bir tondadır. Rahatlamanıza destek olur, yüklerinizden bir anda arınmışsınız hissiyatı verir.

Bebek Uyku Müziği Nasıl Olmalı?

Yan yatmış bir bebek

Uyku müziği büyükler içindir algısı çok yanlıştır. Bebekler de müzik dinlemeyi sever. Uyku için müzik, bebeklerin yaşamında da gerekli unsurlardan bir tanesi haline gelmiştir. Bebek uyku müziği nasıl olmalı diye soruyorsanız cevabı aslında oldukça basittir. Hem rahatsız edici hem de kulağa hoş gelen müzikler; nasıl yani? Hemen açıklıyoruz!


Şu şekilde detaylandırabiliriz; uyku veren müzikler sayesinde bebekler sakinleştirilir ve uykuya hazırlanır. Bebek uyku müzikleri en çok da 0-6 aylık dönemdeki bebeklerde uykunun olmazsa olmazlarındandır. Gece ya da gündüz uykusu fark etmeksizin sakinleştirici bir müzik açarak bebeğin gevşemesi sağlanabilir.


Bebekler genelde gürültülü seslerin olduğu ortamlarda da uyumaktan hoşlanır. Örneğin fön makinesi sesi gibi. Sizlere rahatsız edici gelen sesler onların mışıl mışıl bir uykuya dalmasını sağlayabilir. Özellikle dördüncü ay itibarıyla kulağa hoş gelen müzikleri severek dinlemeye başlarlar.


Bebekler uykuya daldığı an müziği kapatmak da hiç doğru değildir. Tam aksine bebeğin odaklandığı ve uyuduğu şarkı hangisi ise o devamlı çalınabilir. Dışarıdan gelebilecek diğer seslerin üzeri bu şekilde örtülebilir. Böylelikle deliksiz bir uyku çekilir. Tüm bunların yanı sıra doğal seslerin de bebeklerin ilgisini çektiği bir gerçektir. Peki nedir bu doğal sesler?


Yağmur sesi, cıvıl cıvıl kuş sesleri ve deniz dalgalarının oluşturduğu sesler bebeğin kendini daha rahat hissetmesine yardımcı olur. Bu şekilde uykuya daha rahat dalar. Her bebeğin uyku müziklerine bambaşka bir tepki verdiği ise aşikardır. Birini uyutan müzik bir başkasını ağlatabilir ya da uykusunun kaçmasına neden olabilir.


Uyku kaçmasından söz etmişken dilerseniz Uykusuzluğun Zararları Nelerdir? Uykusuz Kalmanın 10 Sonucu başlıklı içeriğimize de bir göz atabilirsiniz.


Derin uyku müziğinden rahatlatıcı uyku müziğine kadar her bir ayrıntıyı bu yazımızda ele almış olduk. Konforlu bir yatakta müzik dinleyerek deliksiz bir uykuya dalmak istiyorsanız Lova Yatak ürünlerini inceleyebilirsiniz!