{ "type": "identify", "data": { "id":"None", "user": { "email": "d41d8cd98f00b204e9800998ecf8427e", "signupDate": "", "gender": "", "permission": "no" } } }
{ "type": "pageViewed", "data": "" }
{ "type": "gtmStart" }
Şubat Ayına Özel ÜCRETSİZ Kargo Fırsatı!
650 Satış Noktamızla Sizi Rahatlıkla Buluşturuyoruz

İnternet Sitesi Aydınlatma Metni

DOĞANLAR MOBİLYA GRUBU İMALAT SAN. ve TİC. A.Ş. 6698 SAYILI KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI KANUNU (KVKK) KAPSAMINDA İNTERNET SİTESİ AYDINLATMA METNİ




İnternet Sitesi             : https://www.doganlarmobilyagrubu.com


Telefon Numarası       : +90 216 425 00 02


E-Posta Adresi           : kurumsal.iletisim@doganlarholding.com.tr


Adres                          : İdealtepe Mah. Rıfkı Tongsir Cad. No:107 Küçükyalı / Maltepe İstanbul



Bu aydınlatma metni, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nun (“Kanun”) 10’uncu maddesi ile Aydınlatma Yükümlülüğünün Yerine Getirilmesinde Uyulacak Usul ve Esaslar Hakkında Tebliğ kapsamında veri sorumlusu sıfatıyla Doğanlar Mobilya Grubu İmalat San. ve Tic. A.Ş.  (“Doğanlar Mobilya”) tarafından sizleri bilgilendirmek için hazırlanmıştır.


Kanun hükümleri gereği, kimliğinizi belirli veya belirlenebilir kılan her türlü bilginiz, “Kişisel Veri” olarak aşağıdaki kapsamda, Veri Sorumlusu sıfatıyla Doğanlar Mobilya İmalat San. ve Tic. A.Ş. (“Doğanlar Mobilya”) tarafından işlenecektir. “Kişisel Verilerinizin İşlenmesi” ise bu verilerin elde edilmesi, kaydedilmesi, depolanması, muhafaza edilmesi, değiştirilmesi, yeniden düzenlenmesi, açıklanması, aktarılması, devralınması, elde edilebilir hale getirilmesi, sınıflandırılması ya da kullanılmasının engellenmesi gibi veriler üzerinde gerçekleştirilen her türlü işlemi ifade etmektedir. Bu sorumluluğumuzun tam bilinciyle ve Veri Sorumlusu sıfatıyla, kişisel verilerinizi aşağıda izah etmiş olduğumuz şekilde ve resmi mevzuat tarafından emredilen sınırlar çerçevesinde işlemekteyiz.


Aydınlatma Metni, Şirketimiz tarafından yayımlandığı tarih itibariyle geçerlilik kazanır. Doğanlar Mobilya, Aydınlatma Metni’nde gerekli olduğu takdirde her zaman değişiklik yapma hakkını saklı tutar. Yapılacak değişiklikler, Aydınlatma Metni’nin https://www.doganlarmobilyagrubu.com/ adresinde yayımlanmasıyla birlikte derhal geçerlilik kazanır.


Şirketimiz Tarafından Kişisel Verilerinizin Elde Edilme, İşlenme ve Kullanılma Amaçları


Kişisel verileriniz, mağazalarımız ve yüz yüze kanallar vasıtasıyla, sözleşme, taahhütname ve sair formları imzalamanız halinde otomatik olmayan yöntemlerle veya dijital satış sözleşmesi ile tamamen veya kısmen otomatik olan yöntemlerle; çağrı merkezi, web sitesi, mobil uygulamalar, çevrimiçi uygulamalar, çerezler, sosyal medya kanalları, kısa mesaj, elektronik posta, sesli yanıt sistemi vasıtasıyla tamamen veya kısmen otomatik yöntemlerle toplanmakta, kişisel verilerin korunmasına ilişkin mevzuata uygun olarak aşağıdaki amaçlar ve hukuki sebeplerle işlenmektedir.


Şirketimiz, faaliyetleri kapsamında işlemekte olduğu kişisel verileri aşağıdaki amaçlar doğrultusunda ilgili mevzuata uygun olarak işlemektedir.


Bu doğrultuda; 


1. Kimlik Bilgisi


İşlenen Kişisel Veriler: Ad Soyad, Cinsiyet, Doğum Tarihi/Yeri, İmza, Kimlik Fotokopisi, Medeni Hal, Pasaport Bilgisi, Pasaport Fotokopisi, T.C. Kimlik Numarası, Uyruk Bilgisi


Kişisel Verilerin İşleme Amacı:


  • Bilgi Güvenliği Süreçlerinin Yürütülmesi
  • Cari oluşturulması
  • Faaliyetlerin Mevzuata Uygun Yürütülmesi
  • Finans ve Muhasebe İşlerinin Yürütülmesi
  • Firma / Ürün / Hizmetlere Bağlılık Süreçlerinin Yürütülmesi
  • Hukuk İşlerinin Takibi ve Yürütülmesi
  • İletişim Faaliyetlerinin Yürütülmesi
  • İş Sürekliliğinin Sağlanması Faaliyetlerinin Yürütülmesi
  • Lojistik Faaliyetlerinin Yürütülmesi
  • Mal / Hizmet Satış Sonrası Destek Hizmetlerinin Yürütülmesi
  • Mal / Hizmet Satış Süreçlerinin Yürütülmesi
  • Mal / Hizmet Üretim ve Operasyon Süreçlerinin Yürütülmesi
  • Müşteri İlişkileri Yönetimi Süreçlerinin Yürütülmesi
  • Müşteri Memnuniyetine Yönelik Aktivitelerin Yürütülmesi
  • Otel rezervasyonu
  • Pazarlama Analiz Çalışmalarının Yürütülmesi
  • Reklam / Kampanya / Promosyon Süreçlerinin Yürütülmesi
  • Sosyal Sorumluluk ve Sivil Toplum Aktivitelerinin Yürütülmesi
  • Sözleşme Süreçlerinin Yürütülmesi
  • Stratejik Planlama Faaliyetlerinin Yürütülmesi
  • Ürün / Hizmetlerin Pazarlama Süreçlerinin Yürütülmesi
  • Veri Sorumlusu Operasyonlarının Güvenliğinin Temini
  • Yetkili Kişi, Kurum ve Kuruluşlara Bilgi Verilmesi
  • Yönetime Rapor Sunulması Amacıyla
  • Yönetim Faaliyetlerinin Yürütülmesi


Kişisel Veri İşlemenin Hukuki Sebepleri


Aydınlatma Metninde belirtilen kişisel verileriniz Doğanlar Mobilya tarafından yukarıda sayılan amaçların gerçekleştirilmesi için ilgili mevzuat ve Kanun’un 5’inci maddesinde belirtilen;


  • Kanunlarda açıkça öngörülmesi,
  • Bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla, sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması,
  • Veri sorumlusunun hukuki yükümlülüğünü yerine getirebilmesi için zorunlu olması ve
  • İlgili kişinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla, veri sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması hukuki sebeplerine dayanılarak işlenmektedir. Yukarıdaki amaçlar kapsamına girmeyen haller için, kişisel verileriniz detayları açık rıza metninde belirtilen açık rızanıza dayalı olarak işlenmektedir.


2. İletişim Bilgisi


İşlenen Kişisel Veriler: Adres, Telefon Numarası, E-Posta Adresi


Kişisel Verilerin İşleme Amacı:


  • Cari oluşturulması
  • Erişim Yetkilerinin Yürütülmesi
  • Finans ve Muhasebe İşlerinin Yürütülmesi
  • Firma / Ürün / Hizmetlere Bağlılık Süreçlerinin Yürütülmesi
  • Hukuk İşlerinin Takibi ve Yürütülmesi
  • İletişim Faaliyetlerinin Yürütülmesi
  • İş Sürekliliğinin Sağlanması Faaliyetlerinin Yürütülmesi
  • Lojistik Faaliyetlerinin Yürütülmesi
  • Mal / Hizmet Satış Sonrası Destek Hizmetlerinin Yürütülmesi
  • Mal / Hizmet Satış Süreçlerinin Yürütülmesi
  • Mal / Hizmet Üretim ve Operasyon Süreçlerinin Yürütülmesi
  • Müşteri İlişkileri Yönetimi Süreçlerinin Yürütülmesi
  • Müşteri Memnuniyetine Yönelik Aktivitelerin Yürütülmesi
  • Pazarlama Analiz Çalışmalarının Yürütülmesi
  • Reklam / Kampanya / Promosyon Süreçlerinin Yürütülmesi
  • Sözleşme Süreçlerinin Yürütülmesi
  • Stratejik Planlama Faaliyetlerinin Yürütülmesi
  • Toplantı Organizasyonu
  • Ürün / Hizmetlerin Pazarlama Süreçlerinin Yürütülmesi
  • Veri Sorumlusu Operasyonlarının Güvenliğinin Temini
  • Yetkili Kişi, Kurum ve Kuruluşlara Bilgi Verilmesi


Kişisel Veri İşlemenin Hukuki Sebepleri


Bu kapsamdaki kişisel verileriniz, Doğanlar Mobilya tarafından yukarıda sayılan amaçların gerçekleştirilmesi için ilgili mevzuat ve Kanun’un 5’inci maddesinde belirtilen;


  • Kanunlarda açıkça öngörülmesi,
  • Bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla, sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması,
  • Veri sorumlusunun hukuki yükümlülüğünü yerine getirebilmesi için zorunlu olması ve
  • İlgili kişinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla, veri sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması hukuki sebeplerine dayanılarak işlenmektedir. Yukarıdaki amaçlar kapsamına girmeyen haller için, kişisel verileriniz detayları açık rıza metninde belirtilen açık rızanıza dayalı olarak işlenmektedir.


3. İşlem Güvenliği Bilgisi:


İşlenen Kişisel Veriler: Kredi Kartı Bilgisi, Ödeme Miktarı, Harcama Tutarı, Şifre-Parola


Kişisel Verilerin İşleme Amacı:


  • Finans ve Muhasebe İşlerinin Yürütülmesi
  • Erişim Yetkilerinin Yürütülmesi


Kişisel Veri İşlemenin Hukuki Sebepleri


Bu kapsamdaki kişisel verileriniz, Doğanlar Mobilya tarafından yukarıda sayılan amaçların gerçekleştirilmesi için ilgili mevzuat ve Kanun’un 5’inci maddesinde belirtilen;


  • Kanunlarda açıkça öngörülmesi
  • Veri sorumlusunun hukuki yükümlülüğünü yerine getirebilmesi için zorunlu olması ve
  • İlgili kişinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla, veri sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması hukuki sebeplerine dayanılarak işlenmektedir. Yukarıdaki amaçlar kapsamına girmeyen haller için, kişisel verileriniz detayları açık rıza metninde belirtilen açık rızanıza dayalı olarak işlenmektedir.


4. Özlük Bilgisi


İşlenen Kişisel Veriler: Banka Hesap Bilgisi, Çocuk Sayısı-Yaşları-Öğrenim Bilgileri, Faaliyet Belgesi, Görevi-Mesleği, IBAN Bilgisi, İmza Sirküleri, Kira Sözleşmeleri, Mezuniyet Bilgisi, Vergi Levhası, Vergi Numarası


Kişisel Verilerin İşleme Amacı:


  • Finans ve Muhasebe İşlerinin Yürütülmesi
  • Firma / Ürün / Hizmetlere Bağlılık Süreçlerinin Yürütülmesi
  • Hukuk İşlerinin Takibi ve Yürütülmesi
  • İletişim Faaliyetlerinin Yürütülmesi
  • İş Sürekliliğinin Sağlanması Faaliyetlerinin Yürütülmesi
  • Mal / Hizmet Satış Sonrası Destek Hizmetlerinin Yürütülmesi
  • Mal / Hizmet Satış Süreçlerinin Yürütülmesi
  • Mal / Hizmet Üretim ve Operasyon Süreçlerinin Yürütülmesi
  • Müşteri İlişkileri Yönetimi Süreçlerinin Yürütülmesi
  • Müşteri Memnuniyetine Yönelik Aktivitelerin Yürütülmesi
  • Pazarlama Analiz Çalışmalarının Yürütülmesi
  • Reklam / Kampanya / Promosyon Süreçlerinin Yürütülmesi
  • Sözleşme Süreçlerinin Yürütülmesi
  • Stratejik Planlama Faaliyetlerinin Yürütülmesi
  • Ürün / Hizmetlerin Pazarlama Süreçlerinin Yürütülmesi
  • Yetkili Kişi, Kurum ve Kuruluşlara Bilgi Verilmesi


Kişisel Veri İşlemenin Hukuki Sebepleri


Bu kapsamdaki kişisel verileriniz, Doğanlar Mobilya tarafından yukarıda sayılan amaçların gerçekleştirilmesi için ilgili mevzuat ve Kanun’un 5’inci maddesinde belirtilen;


  • Kanunlarda açıkça öngörülmesi,
  • Bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla, sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması,
  • Veri sorumlusunun hukuki yükümlülüğünü yerine getirebilmesi için zorunlu olması ve
  • İlgili kişinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla, veri sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması hukuki sebeplerine dayanılarak işlenmektedir. Yukarıdaki amaçlar kapsamına girmeyen haller için, kişisel verileriniz detayları açık rıza metninde belirtilen açık rızanıza dayalı olarak işlenmektedir.


5. Risk Yönetimi Bilgisi


İşlenen Kişisel Veriler: Findeks Raporu


Kişisel Verilerin İşleme Amacı:


  • Hukuk İşlerinin Takibi ve Yürütülmesi
  • İletişim Faaliyetlerinin Yürütülmesi
  • İş Sürekliliğinin Sağlanması Faaliyetlerinin Yürütülmesi
  • Mal / Hizmet Satış Sonrası Destek Hizmetlerinin Yürütülmesi
  • Mal / Hizmet Satış Süreçlerinin Yürütülmesi
  • Mal / Hizmet Üretim ve Operasyon Süreçlerinin Yürütülmesi
  • Müşteri İlişkileri Yönetimi Süreçlerinin Yürütülmesi
  • Sözleşme Süreçlerinin Yürütülmesi
  • Yetkili Kişi, Kurum ve Kuruluşlara Bilgi Verilmesi


Kişisel Veri İşlemenin Hukuki Sebepleri


Bu kapsamdaki kişisel verileriniz, Doğanlar Mobilya tarafından yukarıda sayılan amaçların gerçekleştirilmesi için ilgili mevzuat ve Kanun’un 5’inci maddesinde belirtilen;


  • Bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla, sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması,
  • Veri sorumlusunun hukuki yükümlülüğünü yerine getirebilmesi için zorunlu olması ve
  • İlgili kişinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla, veri sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması hukuki sebeplerine dayanılarak işlenmektedir. Yukarıdaki amaçlar kapsamına girmeyen haller için, kişisel verileriniz detayları açık rıza metninde belirtilen açık rızanıza dayalı olarak işlenmektedir.


6. Görsel ve İşitsel Kayıtlar


İşlenen Kişisel Veriler: Fotoğraf, Ses Kaydı, Toplantı Kayıtları(Görüntülü-Sesli), Video, Video Kaydı


Kişisel Verilerin İşleme Amacı:


  • ARGE Çalışmalarında Kullanılmak Üzere
  • Ürün önerilerini geliştirmek, müşteri ihtiyaçlarına yönelik ürünü tavsiye etmek üzere
  • Hukuk İşlerinin Takibi ve Yürütülmesi
  • İletişim Faaliyetlerinin Yürütülmesi
  • Mal / Hizmet Satış Süreçlerinin Yürütülmesi
  • Müşteri İlişkileri Yönetimi Süreçlerinin Yürütülmesi
  • Müşteri Memnuniyetine Yönelik Aktivitelerin Yürütülmesi
  • Reklam / Kampanya / Promosyon Süreçlerinin Yürütülmesi
  • Sosyal Sorumluluk ve Sivil Toplum Aktivitelerinin Yürütülmesi
  • Ürün / Hizmetlerin Pazarlama Süreçlerinin Yürütülmesi
  • Veri Sorumlusu Operasyonlarının Güvenliğinin Temini


Kişisel Veri İşlemenin Hukuki Sebepleri


Bu kapsamdaki kişisel verileriniz, Doğanlar Mobilya tarafından yukarıda sayılan amaçların gerçekleştirilmesi için ilgili mevzuat ve Kanun’un 5’inci maddesinde belirtilen;


  • Kanunlarda açıkça öngörülmesi,
  • Veri sorumlusunun hukuki yükümlülüğünü yerine getirebilmesi için zorunlu olması ve
  • İlgili kişinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla, veri sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması hukuki sebeplerine dayanılarak işlenmektedir. Yukarıdaki amaçlar kapsamına girmeyen haller için, kişisel verileriniz detayları açık rıza metninde belirtilen açık rızanıza dayalı olarak işlenmektedir.


7. Hukuki İşlem Bilgisi


İşlenen Kişisel Veriler: Dava Dosyasındaki Veriler


Kişisel Veri İşlemenin Hukuki Sebepleri


Bu kapsamdaki kişisel verileriniz, Doğanlar Mobilya tarafından yukarıda sayılan amaçların gerçekleştirilmesi için ilgili mevzuat ve Kanun’un 5’inci maddesinde belirtilen;


  • Bir hakkın tesisi, kullanılması veya korunması için veri işlemenin zorunlu olması,
  • Veri sorumlusunun hukuki yükümlülüğünü yerine getirebilmesi için zorunlu olması ve
  • İlgili kişinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla, veri sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması hukuki sebeplerine dayanılarak işlenmektedir. Yukarıdaki amaçlar kapsamına girmeyen haller için, kişisel verileriniz detayları açık rıza metninde belirtilen açık rızanıza dayalı olarak işlenmektedir.


8. Finans Bilgisi


İşlenen Kişisel Veriler: Çek, İpotek Dokümanı, Teminat Mektubu


Kişisel Verilerin İşleme Amacı:


  • Faaliyetlerin Mevzuata Uygun Yürütülmesi
  • Finans ve Muhasebe İşlerinin Yürütülmesi
  • Mal / Hizmet Satış Süreçlerinin Yürütülmesi


Kişisel Veri İşlemenin Hukuki Sebepleri


Bu kapsamdaki kişisel verileriniz, Doğanlar Mobilya tarafından yukarıda sayılan amaçların gerçekleştirilmesi için ilgili mevzuat ve Kanun’un 5’inci maddesinde belirtilen;


  • Bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla, sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması,
  • Veri sorumlusunun hukuki yükümlülüğünü yerine getirebilmesi için zorunlu olması ve hukuki sebeplerine dayanılarak işlenmektedir. Yukarıdaki amaçlar kapsamına girmeyen haller için, kişisel verileriniz detayları açık rıza metninde belirtilen açık rızanıza dayalı olarak işlenmektedir.


9. Mesleki Deneyim Bilgisi


İşlenen Kişisel Veriler: Firma Bilgisi, Görevi-Mesleği, Unvan


Kişisel Verilerin İşleme Amacı:


  • Finans ve Muhasebe İşlerinin Yürütülmesi
  • Mal / Hizmet Satış Sonrası Destek Hizmetlerinin Yürütülmesi
  • Mal / Hizmet Satış Süreçlerinin Yürütülmesi
  • Mal / Hizmet Üretim ve Operasyon Süreçlerinin Yürütülmesi
  • Müşteri İlişkileri Yönetimi Süreçlerinin Yürütülmesi
  • Müşteri Memnuniyetine Yönelik Aktivitelerin Yürütülmesi
  • Reklam / Kampanya / Promosyon Süreçlerinin Yürütülmesi
  • Veri Sorumlusu Operasyonlarının Güvenliğinin Temini


Kişisel Veri İşlemenin Hukuki Sebepleri


Bu kapsamdaki kişisel verileriniz, Doğanlar Mobilya tarafından yukarıda sayılan amaçların gerçekleştirilmesi için ilgili mevzuat ve Kanun’un 5’inci maddesinde belirtilen;


  • Bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla, sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması,
  • Veri sorumlusunun hukuki yükümlülüğünü yerine getirebilmesi için zorunlu olması ve
  • İlgili kişinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla, veri sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması hukuki sebeplerine dayanılarak işlenmektedir. Yukarıdaki amaçlar kapsamına girmeyen haller için, kişisel verileriniz detayları açık rıza metninde belirtilen açık rızanıza dayalı olarak işlenmektedir.


10. Müşteri İşlem Bilgisi


İşlenen Kişisel Veriler: Fatura, Garanti Belgesi, Müşteri No, Sipariş Bilgisi, Şikayet Bilgisi, Talep-Şikayet-Öneri Bilgileri, Yatış Pozisyonu



Kişisel Verilerin İşleme Amacı:

  • ARGE Çalışmalarında Kullanılmak Üzere
  • Finans ve Muhasebe İşlerinin Yürütülmesi
  • Firma / Ürün / Hizmetlere Bağlılık Süreçlerinin Yürütülmesi
  • İletişim Faaliyetlerinin Yürütülmesi
  • İş Sürekliliğinin Sağlanması Faaliyetlerinin Yürütülmesi
  • Mal / Hizmet Satış Sonrası Destek Hizmetlerinin Yürütülmesi
  • Mal / Hizmet Satış Süreçlerinin Yürütülmesi
  • Mal / Hizmet Üretim ve Operasyon Süreçlerinin Yürütülmesi
  • Müşteri İlişkileri Yönetimi Süreçlerinin Yürütülmesi
  • Müşteri Memnuniyetine Yönelik Aktivitelerin Yürütülmesi
  • Pazarlama Analiz Çalışmalarının Yürütülmesi
  • Reklam / Kampanya / Promosyon Süreçlerinin Yürütülmesi
  • Stratejik Planlama Faaliyetlerinin Yürütülmesi
  • Ürün / Hizmetlerin Pazarlama Süreçlerinin Yürütülmesi
  • Ürün önerilerini geliştirmek, müşteri ihtiyaçlarına yönelik ürünü tavsiye etmek üzere
  • Yönetim Faaliyetlerinin Yürütülmesi
  • Yönetime Rapor Sunulması Amacıyla

 


Kişisel Veri İşlemenin Hukuki Sebepleri


Bu kapsamdaki kişisel verileriniz, Doğanlar Mobilya tarafından yukarıda sayılan amaçların gerçekleştirilmesi için ilgili mevzuat ve Kanun’un 5’inci maddesinde belirtilen;


  • Kanunlarda açıkça öngörülmesi,
  • Bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla, sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması,
  • Veri sorumlusunun hukuki yükümlülüğünü yerine getirebilmesi için zorunlu olması
  • Bir hakkın tesisi, kullanılması veya korunması için veri işlemenin zorunlu olması ve
  • ilgili kişinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla, veri sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması


hukuki sebeplerine dayanılarak işlenmektedir. Yukarıdaki amaçlar kapsamına girmeyen haller için, kişisel verileriniz detayları açık rıza metninde belirtilen açık rızanıza dayalı olarak işlenmektedir.



11. Pazarlama


İşlenen Kişisel Veriler: Anket Verileri


Kişisel Verilerin İşleme Amacı:


  • İletişim Faaliyetlerinin Yürütülmesi
  • Müşteri Memnuniyetine Yönelik Aktivitelerin Yürütülmesi
  • Reklam / Kampanya / Promosyon Süreçlerinin Yürütülmesi


Kişisel Veri İşlemenin Hukuki Sebepleri


Bu kapsamdaki kişisel verileriniz, Doğanlar Mobilya tarafından yukarıda sayılan amaçların gerçekleştirilmesi için ilgili mevzuat ve Kanun’un 5’inci maddesinde belirtilen;


  • ilgili kişinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla, veri sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması hukuki sebeplerine dayanılarak işlenmektedir. Yukarıdaki amaçlar kapsamına girmeyen haller için, kişisel verileriniz detayları açık rıza metninde belirtilen açık rızanıza dayalı olarak işlenmektedir.



12. Beden Ölçüleri


İşlenen Kişisel Veriler: Boy, Kilo


Kişisel Verilerin İşleme Amacı:


  • ARGE Çalışmalarında Kullanılmak Üzere
  • Ürün önerilerini geliştirmek, müşteri ihtiyaçlarına yönelik ürünü tavsiye etmek üzere
  • Mal / Hizmet Satış Süreçlerinin Yürütülmesi
  • Reklam / Kampanya / Promosyon Süreçlerinin Yürütülmesi

 


Kişisel Veri İşlemenin Hukuki Sebepleri



Bu kapsamdaki kişisel verileriniz, Doğanlar Mobilya tarafından yukarıda sayılan amaçların gerçekleştirilmesi için ilgili mevzuat ve Kanun’un 5’inci maddesinde belirtilen;


  • Bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla, sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması,
  • ilgili kişinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla, veri sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması


hukuki sebeplerine dayanılarak işlenmektedir. Yukarıdaki amaçlar kapsamına girmeyen haller için, kişisel verileriniz detayları açık rıza metninde belirtilen açık rızanıza dayalı olarak işlenmektedir.



Kişisel Verilerinizin Paylaşılması


Doğanlar Mobilya, kişisel verilerinizi bu Aydınlatma Metni’nde yer verilen amaçlarla ve yasal dayanaklara uygun olarak Kanun ve sair mevzuat kapsamında aşağıdaki alıcı gruplarına gerekli teknik ve idari tedbirler alınarak, sadece ilgili amacın gerçekleşmesi için gerekli olduğu ölçüde aktarmaktadır


  • https://www.doganlarmobilyagrubu.com/ortaklik-yapisi adresinde listelenen yurt içi ve yurt dışındaki grup şirketleri ile Doğanlar Mobilya nam ve hesabına hareket eden yetkilendirilmiş kişilere veya Yukarıda sayılan amaçlarla sınırlı olarak https://www.doganlarmobilyagrubu.com/ortaklik-yapisi adresinde listelenen iştirakler ve bağlı ortaklıklarımıza,
  • Satın almak istediğiniz veya kullandığınız ürün ve hizmetlerin temini ya da size ulaştırılması için çalıştığımız tedarikçi ve iş ortaklarına,
  • Ürün ve hizmetlerin sunulması, tanıtılması amaçlarıyla iş birliği yapılan ve/veya hizmet alınan iş ortaklarımız, tedarikçi firmalar ile bankalar, finans kuruluşlarına
  • Avukatlar, denetçiler, danışmanlar ve hizmet alınan firmalara
  • Tarafınızca yetki verilmiş olan vekil, vasi ve temsilcilerinize,
  • İlgili mevzuatlar ve hukuki yükümlülüklerimiz gereğince kişisel verilerinizi talep etmeye yetkili kurum veya kuruluşlara ve bunların belirlediği kişilere,
  • Acil tıbbi müdahaleler ve iş sağlığı ve güvenliği yükümlülüklerini yerine getirmek amacıyla hastaneler ve sağlık kuruluşlarıyla,


Üçüncü kişilerle veri paylaşımı sırasında hak ihlallerini önlemek için gerekli teknik ve hukuki önlemler alınmaktadır.



Kişisel Verilerinizin Saklanacağı Süreler


Başta Kanun olmak üzere, ilgili mevzuata uygun olarak, kişisel verilerinizi, sunduğumuz hizmetlerin mahiyetinden kaynaklanan yükümlülüklerin yerine getirilmesi amacıyla, hizmetlerin sağlandığı süre boyunca ve ardından hukuki yükümlülüklerini yerine getirmek amaçlarıyla ilgili mevzuata uygun olarak, makul süreler boyunca saklayacaktır.


Buna ek olarak, doğabilecek bir uyuşmazlık durumunda, uyuşmazlık kapsamında gerekli savunmaların gerçekleştirilebilmesi amacıyla sınırlı olmak üzere ve ilgili mevzuat uyarınca belirlenen zamanaşımı süreleri boyunca kişisel verileriniz saklanabilecektir.



KVKK Gereği Kişisel Veri İşlenmesinde Açık Rıza Aranmayan Durumlar


Aşağıda yer alan hallerden en az birinin bulunması durumunda kişisel verilerin Açık Rıza’nın bulunmadığı durumlarda da işlenmesi mümkün olacaktır.


  • Kanunlarda açıkça öngörülmesi
  • Fiili imkânsızlık nedeniyle rızasını açıklayamayacak durumda bulunan veya rızasına hukuki geçerlilik tanınmayan kişinin kendisinin hayatı veya beden bütünlüğünün korunması için zorunlu olması,
  • Bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması,
  • Doğanlar Mobilya’nın hukuki yükümlülüğünü yerine getirebilmesi için zorunlu olması,
  • İlgili kişinin kendisi tarafından alenileştirilmiş olması,
  • Bir hakkın tesisi, kullanılması veya korunması için veri işlemenin zorunlu olması,
  • İlgili kişinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla, Doğanlar Mobilya’nın meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması.
  • Ayrıca sağlık ve cinsel hayata ilişkin kişisel verileriniz ise ancak kamu sağlığının korunması, koruyucu hekimlik, tıbbî teşhis, tedavi ve bakım hizmetlerinin yürütülmesi, sağlık hizmetleri ile finansmanının planlanması ve yönetimi amacıyla, Doğanlar Mobilya tarafından Açık Rıza aranmaksızın işlenebilecektir.


Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’ndan Doğan Haklarınız


Kanun’un 11. maddesi gereğince; bu Aydınlatma Metni’nin “İletişim” bölümünde yer alan yöntemlerle Doğanlar Mobilya’ya başvurarak,


  • Kişisel verilerinizin işlenip işlenmediğini öğrenme,
  • İşlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,
  • Kişisel verilerinizin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
  • Yurt içinde veya yurt dışında aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,
  • Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması halinde bunların düzeltilmesini isteme,
  • Kanun’un 7. maddesinde öngörülen şartlar çerçevesinde kişisel verilerinizin silinmesini veya yok edilmesini isteme,
  • Yukarıda belirtilen düzeltme, silinme ve yok edilme şeklindeki haklarınız uyarınca yapılan işlemlerin, kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  • İşlenen kişisel verilerinizin münhasıran otomatik sistemler ile analiz edilmesi sureti ile aleyhinize bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,
  • Kişisel verilerinizin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğramanız hâlinde zararınızın giderilmesini talep etme haklarını kullanabilirsiniz.


 


Bu amaçlarla yapılacak başvuruların ek bir maliyet gerektirmesi durumunda, Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından belirlenecek tarifedeki ücret tutarını ödemeniz gerekebilir.


Başvurunuzda yer alan talepleriniz, talebin niteliğine göre en kısa sürede ve en geç 30 (otuz) gün içinde sonuçlandırılacaktır.


Kişisel verilere ilişkin haklar, yalnızca kişilerin kendilerine ait veriler hakkında kullanılabilecektir.



İletişim


Kanunun uygulanmasıyla ilgili taleplerinizi ve kişisel verilerinizle ilgili sorularınızı, aşağıdaki yöntemlerden biriyle iletebilirsiniz:


  • Doğanlar Mobilya’ya daha önce bildirilen ve şirket sisteminde kayıtlı bulunan elektronik posta adresinizi kullanmak suretiyle, Veri Sorumlusuna Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Tebliğ’e uygun şekilde hazırlanmış olarak uyumluluk@doganlarmobilyagrubu.com adresine e-posta ile,
  • Kişisel Veriler Hakkında Başvuru Formu”nu cihazınıza indirdikten sonra dijital olarak doldurarak, kayıtlı elektronik posta (KEP) adresinizden dogtaskelebek@hs03.kep.tr adresine e-posta yoluyla,
  • Formun çıktısını aldıktan sonra Formu yazılı olarak doldurarak ve kimlik bilgilerinizi tevsik edici belgeleri başvurunuza ekleyerek DOĞANLAR MOBİLYA GRUBU İMALAT SAN. TİCARET A.Ş. İdealtepe Mahallesi, Rıfkı Tongsir Caddesi No:107
  • Küçükyalı, Maltepe / İSTANBUL adresine posta yoluyla veya noter vasıtasıyla.


Yazılı olarak iletilen başvurularda Doğanlar Mobilya veri güvenliğini temin etmek amacıyla kimliğinizi teyit etmek için ek bilgi ve/veya belge talep etme hakkını saklı tutar.