Tüm ürünlerde ÜCRETSİZ Kargo Fırsatı!
{ "type": "identify", "data": { "id":"None", "user": { "email": "d41d8cd98f00b204e9800998ecf8427e", "signupDate": "", "gender": "", "permission": "no" } } }
{ "type": "pageViewed", "data": "" }
{ "type": "gtmStart" }
üst üste konmuş battaniyeler

Battaniye Nasıl Yıkanır? Battaniye Temizliğinde Püf Noktalar

En işlevsel tekstil ürünlerinden olan battaniye, doğru şekilde yıkanmadığında hijyenik bir kullanım sunmaz. Peki battaniye yıkaması nasıl olmalı? Battaniye hangi programda yıkanır ve yıkarken nelere dikkat etmek gerekir? Sizinle battaniye yıkama esaslarını ve dikkat edilmesi gerekenleri paylaştık!


Battaniye Hangi Programda Yıkanır?


Soğuk günlerin vazgeçilmez tekstil ürünlerinden olan battaniye, doğru bakım ve temizlik ile ilk günkü konforunu korur. Farklı kumaş ve yıkama talimatına sahip battaniye çeşitlerinin nasıl temizlenmesi gerektiği ise merak konusudur. Özellikle battaniye kaç derecede yıkanır ve çamaşır makinesinde yıkanır mı sorusu merak edilir.


Battaniye kumaş özelliğine göre değişen yıkama talimatları, her battaniye üretici markasına göre de değişiklik gösterir. Genel olarak ise hassas yıkama programında maksimum 40 derecelik ısıda yıkama önerilir. Genellikle battaniye kumaşında tavsiye edilen kumaş türü polyesterdir.


Polyester kumaşlı battaniyeleri en yüksek 30 derecede yıkamak gerekir. Bununla beraber aldığınız battaniyenin yıkama talimatını takip ederek yıkamaya geçmek daha doğru olacaktır. Yine elde battaniye yıkanır mı yıkanmaz mı konusuna da açıklık getirmek gerekir. Elde battaniye yıkamak biraz zahmetli olsa da tek seçeneğiniz buysa öncelikle geniş bir leğen bulundurmanız lazımdır.


koltukta elektrikli battaniye

Daha sonra temiz su ile battaniyeyi iyice durulamaya başlamanız gerekir. Battaniye nasıl yıkanır konusuna bir de elektrikli battaniye yıkaması ile cevap vermek lazımdır. Elektrikli battaniyelerin çoğunda su yalıtımından geçen malzeme kullanılır. Bu özelliğinden dolayı eldeki elektrikli battaniyeyi hem elde hem de makinede yıkayabilirsiniz.


Makinede yıkamayı tercih ederseniz sadece battaniyeyi makineye atarak hassas yıkamayı tercih etmelisiniz. Elde yıkamada ise öncelikle battaniyenin fişini çekin. Ardından battaniye tozluysa iyice silkeleyin ve kablo açma-kapama kısmını battaniyeden çıkarın. Geniş bir küvetin içine ılık su doldurduktan sonra 2 yemek kaşığı kadar çamaşır deterjanını suya ekleyebilirsiniz. Battaniyeyi suya daldırdıktan sonra 15 dakika kadar deterjanlı su ile temizleyebilirsiniz. Son aşamada ise mutlaka durulama yapıp kurulamaya bırakmalısınız.

Yumuşak Battaniye Nasıl Yıkanır?

gri yumuşak battaniye

Yumuşak dolgulu battaniye modelleri, daha hassas yıkama isteyecektir. Kumaşın yumuşak dolgusunu muhafaza etmek için maksimum 30 dereceyi seçebilirsiniz. Bu dereceyi ve hassas yıkamayı tercih ederek battaniyeye hasar vermeden yıkamayı tamamlayabilirsiniz. Yine de öncelikle ürünün etiketinde yazan yıkama talimatını referans alarak ilerlemenizi öneririz.


Yün Battaniye Nasıl Yıkanır?


Yün battaniyeler de hassas kumaş özelliğine sahip battaniye modellerinden biridir. Bundan dolayı bu model battaniyeleri yıkayacağınız zaman yine hassas yıkamayı seçmeniz gerekir. Hassas yıkama ve maksimum 30 derecede yün battaniyeyi güvenle temizleyebilirsiniz.


Battaniye Temizliğinde Dikkat Edilmesi Gerekenler


Battaniye yıkama talimatları ile beraber kurutma ve depolama unsurlarına da dikkat etmek gerekir. Alacağınız battaniyenin kumaş özelliklerini inceleyerek nasıl bir yıkama ve kurutma yapmanız gerektiğini bilmelisiniz. Genellikle battaniye modellerinde ütüleme veya kurutma yapmanıza gerek yoktur. Battaniyeyi yıkarken çamaşır suyu kullanmak da tavsiye edilmez. Uzun ömürlü bir battaniye kullanımı için ise şu unsurlara dikkat etmek gerekir:


Düzenli Havalandırmak: Battaniyeyi düzenli şekilde havalandırmak, sürekli tozlanmasını ve nemlenmesini önler. Özellikle battaniyenin nem kazanmasını önlemek için güneşin altında havalandırmaya bırakabilirsiniz.


Ağır Kimyasallar Kullanmamak: Yıkama aşamasında sert ve yoğun kokulu kimyasal deterjanlar kullanmak, battaniyenin kullanım ömrünü kısaltır. Battaniyenin kimyasal kokmasına ve hasar almasına neden olan kimyasallar, cilde ve vücutta da alerjiye sebep olabilir.


Çamaşır Makinesine Başka Ürün Atmamak: Battaniyeyi yıkayacağınız zaman yalnızca battaniyeyi makineye atın.


Güneş ile Kurutma Yapmak: Makine ile değil de elde kurutma yöntemi için güneş ışığını tercih edebilirsiniz. Eğer makinenin kurutma seçeneği varsa da düşük ısılarda kurutma makinesine atabilirsiniz. Yüksek ısılarda yapacağınız kurutma ise battaniyeye hasar verebilir.


Lekelere Hızlı Çözümler Bulmak: Sık sık kullanılan açık renkli battaniyelerde zamanla lekelenme ortaya çıkabilir. Lekeleri önlemek için doğal deterjanlar kullanmanız gerekir.


Alacağınız battaniyenin mutlaka kumaş özelliğine göre yıkama ve temizlik adımlarını tamamlamalısınız. Bu doğrultuda etikette yer alan kullanım talimatını atlamayın ve battaniyenizi uygun şekilde depolayın. Depolamak için nem alan ve ıslak yerleri tercih edin. Yüksek nem; ürünün yıpranmasına, küflenmesine kötü kokmasına neden olabilir.


Battaniye yıkama ve temizliği ile ilgili merak edilen soruları yanıtladık. Şıklığı ve hijyenik kullanımı ile öne çıkan konforlu tüm battaniye çeşitleri için Lova Yatak koleksiyonuna göz atabilirsiniz.